Publicerat 22 februari, 2019 av Löfbergs

Klart med Löfbergs rekordinvestering

Nu är beslutet taget. Kafferosteriet Löfbergs bygger en ny produktionsanläggning för hela bönor i Välsviken i Karlstad. Bygglovet är beviljat och går allt som planerat tas den nya anläggningen i drift i vid årsskiftet 2020/2021.

– Vi satsar närmare 200 miljoner kronor vilket gör det här till den största investeringen i Löfbergs historia, säger Lars Appelqvist, vd på Löfbergs.

Den nya anläggningen, där Löfbergs kommer rosta och packa hela bönor, får en kapacitet på 7 000 ton per år. Löfbergs har anlitat Skanska som byggentreprenör, och byggstart sker under våren 2019.

En framtidssatsning
Bakgrunden till investeringen är att efterfrågan på hela bönor ökat kraftigt de senaste åren. Möjligheterna att bygga ut den nuvarande anläggningen i centrala Karlstad är begränsade, och därför väljer Löfbergs en lösning i Välsviken där man 2016 invigde ett nytt, modernt höglager.

– Det här är en framtidssatsning som stärker oss både lokalt och internationellt, och som gör det möjligt för oss att fortsätta växa och ta marknadsandelar, säger Lars Appelqvist.

Produktionen av malet kaffe stannar kvar i den klassiska kaffeskrapan i centrala Karlstad.

För mer information:
Lars Appelqvist, vd, Löfbergs, tfn 054-14 01 29, lars.appelqvist@lofbergs.se
Anders Thorén, pressansvarig, Löfbergs, tfn 0703-55 64 22, anders.thoren@lofbergs.se