1. Hem
  2. »
  3. Hållbarhet
  4. »
  5. Schysst konsumtion

Schysst konsumtion

Som enskild person kan det kännas svårt att göra skillnad. Här är Löfbergs ett tryggt val som gör det lätt för dig att konsumera kaffe på ett schysst sätt. Genom att välja schysst kaffe, undvika svinn och återvinna förpackningen bidrar du till att vi inte slösar med planetens resurser i onödan. Tillsammans bidrar vi till en värld där både människor och kaffe kan växa.

Tre tips på vad du kan göra för att konsumera lite mer hållbart!

Odling

Visste du att torkad kaffesump är en utmärkt medel för trädgården? Dessutom minskar du matsvinnet. Win-win!

Drick upp

Drick upp det du brygger. Använd en termos till det nybryggda kaffet för att det ska hålla sig varmt och gott längre!

Recept

Använd överblivet kaffe till recept som chokladbollar eller iskaffe. Varför inte frysa in överblivet kaffe till iskuber?

Förpackningar

Förpackningens viktigaste uppgift är såklart att skydda kaffet och bevara smaker och aromer. Förpackningen står för en liten del av vår klimatpåverkan, men vi jobbar ändå aktivt med att utveckla nya, smarta lösningar som är ännu bättre för miljön.

Lätt att göra rätt – så återvinner du förpackningen

Malet kaffe

Förpackningen består av plast (där ungefär hälften är förnybar råvara), och ett tunt pappersomslag. Kombinationen gör att mängden plast minskar utan att smaker och aromer äventyras.

Hjälp oss återvinna genom att sortera påsen som plast och omslaget som papper.

Hela bönor

Förpackningen består av plast i olika skikt (där ungefär hälften är förnybar råvara). Det säkerställer smaker, aromer och en effektiv och säker hantering. Materialet används även för en del av vårt malda kaffe till kaféer och restauranger.

Hjälp oss återvinna genom att sortera som plast.

Nya förpackningar för hela bönor

Vi har börjat övergången till förnybar och återvunnen förpackningsråvara enligt massbalansprincipen. Ett viktigt steg mot målet att alla våra förpackningar ska kunna materialåtervinnas så att dom bidrar till ett cirkulärt kretslopp.

Hjälp oss återvinna genom att sortera som plast.

ICE

Vårt iskaffe packas i CartoCan®, en kartonglösning gjord på förnybar råvara. Förpackningen tillverkas, stansas och lamineras i Värmland.

Hjälp oss återvinna genom att sortera som papper (den lilla flärpen på locket återvinns som metall).