1. Hem
  2. »
  3. Hållbarhet
  4. »
  5. Schysst odlat

Schysst odlat

Som familjeföretag tar vi inga genvägar. Tack vare nära relationer och besök hos kaffeodlare i ett 20-tal länder runt om i världen kan vi med omsorg och noggrannhet välja ut de absolut bästa bönorna. Genom kvalitetspremier och få mellanled ökar odlarnas intäkter. Samtidigt bidrar de utvecklingsprojekt vi driver till att möjligheter och levnadsvillkor för småskaliga kaffeodlare förbättras. Något som mer än 200 000 småskaliga odlare runt om i världen haft nytta av fram till idag.

Noga utvalda kaffebönor direkt från odlarland

Kvalitetspremier och få mellanhänder gör att odlarna får mer betalt

Egna utvecklingsprojekt stärker småskaliga kaffeodlares möjligheter och villkor

Våra utvecklingsprojekt

Genom International Coffee Partners arbetar vi tillsammans med europeiska kaffeföretag och andra aktörer för att förbättra utvecklingsmöjligheter och levnadsvillkor för småskaliga kaffeodlare och deras familjer. Nedan kan du läsa om några av projekten.

Honduras

Honduras har varit påverkade av hög inflation och migration. Orkaner som Lota och Eta har orsakat stora problem i landet. ICP har fokuserat på att bekämpa klimatförändringar och främja unga kaffeodlare.

Brasilien

I Brasilien är 35% av kaffeodlingarna familjeägda. ICP fokuserar på att ge dessa familjer stöd för att utveckla sin verksamhet och anpassa sig till klimatförändringarna.

Tanzania

I Tanzania hjälper ICP småskaliga kaffeodlare att öka produktiviteten och anpassa sig till de konsekvenser som klimatförändringarna dragit med sig.

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

Schysst producerat

Schysst konsumtion

Hållbarhetsredovisning

Samarbeten