1. Hem
  2. »
  3. Kaffeinspiration
  4. »
  5. Kaffekunskap
  6. »
  7. Kafferapporten 2024

Kafferapporten 2024

Kafferosteriet Löfbergs presenterar nu den första upplagan av Kafferapporten. En omfattande kartläggning av svenskarnas kaffevanor, som sträcker sig från Skåne till Norrbotten. Över 3 000 svenskar har intervjuats och resultaten visar bland annat att:

Utan kaffe, inget fika
Få drycker har en lika stark position hos svenskarna som kaffe. Kafferapporten 2024 visar till och med hundraprocentigt kaffedrickande i vissa åldrar. Henrik Scander, lektor vid Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan, som är intervjuad i rapporten bekräftar kaffets starka position.

– Vi studerar just nu det svenska fikafenomenet och vilken roll kaffet spelar i fikastunden. Där kan vi se att kaffe är det de allra flesta associerar med fika. Utan kaffe, inget fika, säger Henrik Scander.

Kafferapporten är en omfattande rapport om svenskarnas kaffevanor och är först i sin storlek. Löfbergs hoppas genom rapporten få ännu bättre förståelse för svenskarnas kaffevanor.

– Det har gjorts en del rapporter kring fika. Men dels är de inte specifikt fokuserade på kaffe och dels är de daterade. Vi tror att kaffebranschen behöver en rapport av den här digniteten. Ett material vi hoppas kunna presentera årligen, säger Anders Thorén, kommunikationschef på Löfbergs.

Regionala siffror
Det stora intervjuunderlaget i Kafferapporten 2024 möjliggör också regionala nedbrytningar i Sveriges samtliga län och storstäder. Några regionala skillnader:

Här kan du ladda ner Kafferapporten!

Fyll i din mejladress i fältet nedan, så skickar vi Kafferapporten direkt till din e-post. Brygg dig en kopp med Löfbergskaffe och njut av insikter om svenskarnas kaffevanor.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.