Presskaffe Prezzo 450g

Kort produktinformation:

  • Presskaffe
  • Grovmalet
  • 100% Arabicakaffe
  • Rainforest Alliance certifierat
Rostning 2
Fyllighet 4
Syrlighet 3

Löfbergs presskaffe Prezzo är ett grovmalet kaffe med elegant smak och en välbalanserad komposition mellan rund, fruktig syrlighet och angenäm sötma. Prezzo passar perfekt för dig som brygger i presskanna eller perkulator.

Presskaffet är 100% Arabicakaffe från Syd- och Centralamerika, Östafrika samt Sydostasien. Kaffet är certifierat av Rainforest Alliance, vilket är en oberoende organisation som arbetar för att skapa hållbara försörjningsmöjligheter för kaffeodlare och att bevara den biologiska mångfalden.

En god kopp kaffe
Vi rekommenderar att tillreda Prezzo i en perkulator, prezzobryggare, aeropress eller pour over/droppkaffe bryggning med till exempel chemex. Malningen av pressokaffe är grövre än bryggkaffe men betydligt finare än kokkaffe.

Presskannan är särskilt fördelaktig då en mindre mängd kaffe önskas. Bryggtiden blir som regel allt för kort då endast 2-3 koppar ska tillredas i en vanlig hushållsbryggare. För att dra ur de fina aromerna ur de malda kaffebönorna krävs en extraheringstid på 4 minuter och en vattentemperatur på 92-96 grader.

Hållbarhet på kaffet
Presskaffet bör förvaras torrt och svalt i väl tillsluten originalförpackning, då bevaras kaffets aromer bäst. Öppnad förpackning bör förbrukas inom 10-14 dagar.

När kaffet är slut
Av miljöskäl är den arombevarande plasten i förpackningen mycket tunn vilket möjliggörs av det skyddande pappersomslaget. Vår förpackning innehåller dessutom plast från förnybar råvara. Källsortera pappret som pappersförpackning och påsen som plast. Filter och sump sorteras som matavfall och kan komposteras.