Publicerat 24 mars, 2020 av Löfbergs

Finska arenaframgångar för Löfbergs

Löfbergs blir officiell kaffeleverantör till den nya multiarenan UROS Live i Tammerfors. Arenan, som blir en av världens mest moderna, kommer att ha en publikkapacitet på 15 000 personer och invigs hösten 2021. Arenan kommer bland annat att stå värd för en rad olika konserter, event och sportevenemang, till exempel VM i hockey 2022.

– Starka upplevelser kräver ett starkt kaffe. Det här ger oss möjlighet att fördjupa relationen till finska konsumenter, och blir därför en viktig del i vår fortsatta etablering i Finland, säger Leif Sjöblom, ansvarig för den finska hotell och restaurangmarknaden-marknaden på Löfbergs.

Mat och dryck blir en central del på UROS Live, och många av restaurangerna kommer att vara öppna sju dagar. All restaurangverksamhet drivs av det finska restaurangföretaget NOHO Partners.

– Vi valde Löfbergs eftersom de har stor erfarenhet från arenor, och för att de har ett brett sortiment av goda kaffeprodukter, både varma och kalla. De har dessutom ett stort engagemang på hållbarhetsområdet, vilket stämmer väl överens med våra värderingar, säger Marko Hurme vd för UROS Live.

Starkt kaffe och stark tillväxt
De senaste åren har Löfbergs försäljning i Finland ökat kraftigt. Löfbergs har positionerat sig med sitt mörkrostade kaffe, något som visat sig vara ett lyckokast. Medan kaffesegmentet som helhet står still i Finland ökar försäljningen av mörkrostat kaffe med cirka 30 procent per år.

– Arenasatsningar som den på Uros Arena är en viktig del i Löfbergs strategi att öka kännedomen i Finland, ett av världens mest kaffetörstiga länder, säger Leif Sjöblom.

För mer information:
Leif Sjöblom, ansvarig för den finska Out of Home-marknaden, Löfbergs, leif.sjoblom@lofbergs.se, tfn 0702-48 84 67
Marko Hurme, vd, UROS LIVE, marko.hurme@uroslive.com, tfn +358 40 552 38 23

***

UROS LIVE blir den första multiarenan i Europa som byggs i centrum av en stad. Arenan har plats för 15 000 och invigs i slutet av 2021. Sportevenemang, underhållning, konferenser och andra event arrangeras av ledande finska aktörer. Bland de fasta aktörera märks Lapland Hotels, restaurangföretaget NOHO Partners och Veikkaus Casino. UROS LIVE ägs av LähiTapiola, OP, Ilmarinen, SRV och Tammerfors stad.