Början på en ny Era

Kaffeindustrin har stora utmaningar och många kaffeodlare kämpar dagligen för att överleva ekonomiskt. Det hotar försörjningsmöjligheterna och gör att färre unga ser en framtid som kaffeodlare, vilket på sikt kan minska tillgången på kaffe. Det är dags att göra något åt det här. Det är dags att förändra kaffets värdekedja och förbättra odlarnas möjligheter. Det är dags för en ny era.

 

Löfbergs X Era of We

Era of We är världens första digitala plattform som för samman kaffeodlare, kafferosterier och konsumenter. Här kan kaffeodlare bygga sina egna varumärken och marknadsföra sig direkt mot konsumenter och kafferosterier. Det skapar en mer balanserad värdekedja där värdet för kaffeodlarna ökar genom att dom sätter villkoren. Här kan du som konsument hitta, hålla kontakt med och köpa kaffebönor direkt från kaffeodlare. Det gör det lättare för dig att upptäcka nya, unika kaffesorter och utforska historien kring ditt favoritkaffe. Genom Era of We kan du vara en del av en nödvändig förändring.

Vi vill demokratisera värdekedjan genom öppenhet och utökat samarbete. Genom att hjälpa kaffeodlare att skapa egna varumärken baserat på de unika egenskaperna för deras kaffe kommer Era of We att bidra till att öka det totala värdet för odlarna, säger Martin Löfberg, grundare och ordförande för Era of We.

 


Möt Señor Don Juan

 

Det är tidig morgon i april, och Señor Don Juan går genom den kaffeodling i San Antonio han kallar hem. Bakom honom syns den regnskogsfyllda vulkanen Tacaná. I årtusenden har vulkanen berikat jorden med näringsämnen samtidigt som smaragdbergen skapat ett fuktigt klimat med riklig nederbörd, perfekt för att odla kaffe.

Señor Don Juan är ansvarig för San Antonio Chicharras, som också är en del av Era of We. Don Juan har tillbringat hela sitt liv på olika kaffeodlingar, och just San Antonio har han arbetat på sedan 2004. Hans massiva erfarenhet har bland annat gett honom kunskaper som att se när kaffebären når sin perfekta mognad, varken omogna eller övermogna bär får ta plats i kaffet San Antonio.

– Hur kaffebären mår avgör vår framtid, och därför gör vi allt för att de ska må bra och ha gott om möjligheter att växa, säger Don Juan.


 

Köp ditt kaffe direkt av Don Juan!

Eller någon annan kaffeodlare genom Era of We

Klicka här!

Vill du vara en del av Era of We?

Vi kan inte förändra kaffeindustrin själva, vi behöver din hjälp. Kaffekoppen i din hand är ett resultat av hårt arbete och enorm kunskap, och borde behandlas som det. Genom att gå in i plattformen och utforska möjligheterna är du med och förändrar.

 

Tillsammans, med odlare och dig som konsument, vill vi forma kaffets framtid. Varje steg på resan är ett steg närmare en bättre framtid.