Här får familjer som står inför det värsta vara tillsammans

Vi är stolta samarbetspartners till Ronald McDonald Hus. Här kan familjer som genomgår tuffa tider, vakna upp till doften av nybryggt kaffe i ett tryggt och hemlikt boende, nära sjukhusen.

När ett barn blir sjukt, allvarligt sjukt, står hela familjen inför det absolut värsta man kan tänka sig. Då är det enda som spelar någon roll att barnet ska bli friskt igen. Tidvis behöver det sjuka barnet vård på specialistsjukhus och de sjukhusen ligger ofta långt ifrån hemmet. Därför finns Ronald McDonald Hus.

Ronald Mcdonald Hus är ett hem för familjer som står inför, eller är mitt i denna tuffa tid. Visionen är att alla svårt sjuka barn i Sverige ska få må bättre med sina nära och kära, nära. Det är något som vi på Löfbergs håller med om. Varje morgon kl 07.00 vaknar familjerna som bor i husen till doften av nybryggt kaffe från Löfbergs.

Idag finns det fem hus runt om i Sverige, alla i anslutning till universitetssjukhusen. Vi på Löfbergs vill vara med och bidra till att ännu fler familjer ska ha möjlighet att bo i husen. För när livet är som tuffast, behöver vi varandra. På Ronald McDonald Hus kan familjer vara tillsammans.

Vi är så glada och tacksamma för att Löfbergs vill bidra och göra vardagen lite enklare för våra familjer på Ronald McDonald Hus. Ni gör stor skillnad och hjälper föräldrarna att hämta kraft för att kunna vara det stöd som behövs för varandra och det sjuka barnet säger Lisa Palm Danielsson, Generalsekreterare för Ronald McDonald Barnfond.

Läs mer om våra samarbetspartners!