Brownietårta med Cold Brew-pannacotta

Sätt lite guldkant på tillvaron med ett klassisk bakverk i modern tappning. Det kallbryggda kaffet förstärker den söta, runda smaken. En hit både varma och kalla dagar.

Gör så här:

Botten

  • Blanda alla ingredienser noga till en slät smet
  • Täck botten på springformen med bakplåtspapper
  • Se till att pappret ligger slätt
  • Smörj kanterna med smör och häll i smeten
  • Grädda i 12-15 min på 175 grader
  • Låt svalna ordentligt i formen på ett kallt ställe
  • Lossa inte kanterna!

Cold Brew-pannacotta

  • Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 5 min
  • Värm Cold Brew i en liten kastrull med strösocker, vaniljsocker och ca 1 dl grädde
  • Krama ur vätskan ur gelatinbladen och rör ner tills de är helt upplösta
  • Blanda i resten av grädden och låt svalna lite
  • Häll över blandningen över kakan direkt i formen och ställ in i kylen
  • Låt svalna under ca 3 timmar och dekorera med kaffebönor

 

  • Hotell, restaurang eller café? Kolla in vårt utbud för kalla drycker här!
  • Hemma? Förbered din egen Cold Brew dagen innan. Recept hittar du här!

BOTTEN: 1 st springform ca 24 cm i diameter Bakplåtspapper 100 g smält smör 2 dl strösocker 1 msk sirap 2 ägg 1,5 dl vetemjöl 0,5 tsk salt 1,5 tsk vaniljsocker 1 dl kakao COLD BREW-PANNACOTTA: 1 dl Cold Brew 6 dl vispgrädde 0,75 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 4 st gelatinblad

Hotell, restaurang eller café?

Läs mer om våra produkter och erbjudanden!

Klicka här!