Används i detta recept

Inga inlägg finns ännu publicerade.

  1. Hem
  2. »
  3. Kaffeinspiration
  4. »
  5. Recept
  6. »
  7. Alla
  8. »
  9. Macarons med kaffe och choklad

Macarons med kaffe och choklad

Vårt recept på macarons! Läggs ihop två och två med ljuvlig hasselnötsfyllning mellan.

Ingredienser

2
st

Äggvitor

30
g

Strösocker

160
g

Florsocker

90
g

Mandelmjöl

2
tsk

Snabbkaffe

Fyllning

100
g

Mörk choklad

0.5
dl

Grädde

0.5
krm

Salt

100
g

Nötcreme

Gör så här

Macarons

  1. Sätt ugnen på 150 grader
  2. Vispa upp äggvitan till ett fast skum
  3. Blanda vanligt socker och 70 gram florsocker och häll ner i äggskummet och vispa i 2 minuter
  4. Sikta 90 gram florsocker, mandelmjöl och kaffepulvret och vänd ned i marängen
  5. Blanda med en slickepott tills marängen börjar bli lite lös
  6. Spritsa ut på bakplåtspapper ca 3 cm i diameter
  7. Baka på 150 grader i 12 minuter
  8. Låt macaronsen svalna

Fyllning

  1. Hacka chokladen och lägg i en bunke
  2. Koka upp grädde och slå över chokladen
  3. Rör samman till en ganache
  4. Salta och låt svalna något
  5. Rör i nötcremen
  6. Spritsa ut cremen på hälften av macaronsen
  7. Lägg på resten av macaronsen som lock