Kaffe-syrup
Syrup på överblivet kaffe ger en fyllig kaffesmak och kan användas till både varma och kalla drycker. Eller varför inte över en kaka eller glass?

Gör såhär:
Blanda 4 delar ekologiskt socker med 6 delar överblivet kaffe. Espresso-kaffe ger mest smak, men bryggkaffe fungerar också fint, eller varför inte blanda?
Koka ihop under 10 minuter och häll över på ren flaska.
Kaffe-syrup är god som den är men passar också fint att smaksätta. Tillsätt kryddorna innan du kokar ihop syrupen.
Kardemumma & Vanilj
Den här är en av våra favoriter. Tillsätt 3 snittade vaniljstänger och kardemumma efter smak innan du kokar ihop syrupen. Sila och häll på ren flaska. Det går även att använda vaniljsocker, reducera då sockret lite så att inte syrupen blir för söt.
Choklad
Tillsätt chokladpellets alternativt kakao, 1 del kakao till 2 delar socker.
Andra förslag till smaksättning är kanelstång, chaite eller chaikryddor. Kanske saffran eller ingefära? Pröva dig fram och tipsa gärna oss om du hittar en ny favorit.
Syrupen håller en månad i rumstemperatur, längre i kylen.*
*Enligt mikrobiologiska tester utförda på Eurofins.