Granola med espresso och chokladnibblets

Den här lyxiga espresso-granolan passar såväl till frukost som mellanmål. Tillsätt en frisk, kall yoghurt och plötsligt har du en energirik och smarrig måltid framför dig!

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 100 grader
  • Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt
  • Blanda olja, det kalla kaffet och honung noga
  • Strö ut havregryn, rispuffar, bovete, linfrö, pumpakärnor och solroskärnor på plåten
  • Häll över kaffeblandingen och blanda noga
  • Rosta i ugnen ca 15 min och rör därefter om.
  • Upprepa och rör om två gånger till eller tills du tycker att granolan är genomrostad. OBS! Viktigt att granolan blir genomtorr för att inte mögla.
  • Låt granolan svalan och blanda i det finmalda kaffet och chokladen på slutet

4 dl havregryn 1 dl rispuffar 1 dl boveteflingor 0,5 dl linfrö 0,5 dl pumpakärnor 0,5 dl solroskärnor 1 dl rapsolja 1 dl Cold Brew eller kallt bryggkaffe 0,5 dl honung 0,5 dl espressomalet kaffe 1 dl chokladnibblets