Granola med espresso och chokladnibblets
Den här lyxiga espresso-granolan passar såväl till frukost som mellanmål. Tillsätt en frisk, kall yoghurt och plötsligt har du en energirik och smarrig måltid framför dig!

Gör så här:
- Sätt ugnen på 100 grader
- Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt
- Blanda olja, det kalla kaffet och honung noga
- Strö ut havregryn, rispuffar, bovete, linfrö, pumpakärnor och solroskärnor på plåten
- Häll över kaffeblandingen och blanda noga
- Rosta i ugnen ca 15 min och rör därefter om.
- Upprepa och rör om två gånger till eller tills du tycker att granolan är genomrostad. OBS! Viktigt att granolan blir genomtorr för att inte mögla.
- Låt granolan svalan och blanda i det finmalda kaffet och chokladen på slutet
4 dl havregryn
1 dl rispuffar
1 dl boveteflingor
0,5 dl linfrö
0,5 dl pumpakärnor
0,5 dl solroskärnor
1 dl rapsolja
1 dl kallt bryggkaffe
0,5 dl honung
0,5 dl espressomalet kaffe
1 dl chokladnibblets