Glutenfri fransk chokladtårta

Mumsigt kletig chokladkaka med smaker av mint och kaffe. Tips! Använd våra snabbkaffen FAIR Fresh eller Bold Espresso för en smidig och god tillagning.

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Smält smöret i en kastrull och rör i chokladen, rör till en blank smet
  • Blanda i sockret och äggen, ett i taget
  • Tillsätt polkagrishacket i smeten
  • Smörj kanterna på en springform, 28 cm i diameter och lägg bakplåtspapper i botten
  • Häll i smeten och grädda i ugnen i 15 min
  • Ta ut och låt svalna ordentligt
  • Lossa kakan och lägg på en plåt klädd i bakplåtspapper eller plastfolie
  • Koka upp grädden i en kastrull och rör i chokladen tills det blir en jämn smet
  • Rör i smör, kaffe och sirap och bred ut smeten över kakan
  • Låt kakan stelna i kylen och dekorera

Glutenfri Fransk, 10 bitar

100 g smör 200 g mörk choklad minst 65 % 2 dl strösocker 4 st ägg 1 dl finhackade polkagrisar GLASYR 1 dl vispgrädde 100 g choklad mörk choklad minst 65 % 1 tsk Löfbergs FAIR Fresh utblandat med 1 msk hett vatten 50g smör 1 msk sirap DEKOR Grovhackade polkagrisar