Används i detta recept

  1. Hem
  2. »
  3. Kaffeinspiration
  4. »
  5. Recept
  6. »
  7. Alla
  8. »
  9. Glutenfri kladdkaka

Glutenfri kladdkaka

En perfekt, mumsig och kletig kladdkaka med glasyr och en härlig smak av kaffe.

Ingredienser

100
g

Smör

200
g

Mörk choklad

2
dl

Strösocker

4
st

Ägg

Glassyr

1
dl

Vispgrädde

100
g

Mörk choklad

1
tsk

Kaffe

50
g

Smör

1
msk

Sirap

Gör så här

Kladdkaka

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Smält smöret i en kastrull och rör i chokladen, rör till en blank smet
  3. Blanda i sockret och äggen, ett i taget
  4. Smörj kanterna på en springform, 28 cm i diameter och lägg bakplåtspapper i botten
  5. Häll i smeten och grädda i ugnen i 15 min
  6. Ta ut och låt svalna ordentligt
  7. Lossa kakan och lägg på en plåt klädd i bakplåtspapper eller plastfolie

Glasyr

  1. Koka upp grädden i en kastrull och rör i chokladen tills det blir en jämn smet
  2. Rör i smör, kaffe och sirap och bred ut smeten över kladdkakan
  3. Låt kakan stelna i kylen innan servering