Upptäck nya sätt att brygga ditt kaffe

Pages

Hur blir kaffet godast?

Vi söker ständigt efter nya sätt att dricka kaffe. Med tiden har vi lärt oss ett och annat.

Kul att du hittat hit! Det betyder att du delar vår passion för riktigt gott kaffe. Här vill vi dela med oss av spännande bryggmetoder, inspiration och handfasta tips som vi samlar på oss under våra kafferesor.

Hur blir kaffet som godast? En fråga med tusen år på nacken som har utmanats av inspiration och innovationer sedan kaffebusken upptäcktes (av hungriga getter) på 500-talet. Smaken på kaffe avgörs av enormt många faktorer, bokstavligt talat påverkas kaffesmaken från frö till kopp. Här får du vår syn på några av de viktigaste faktorerna. Ett tips innan du börjar titta dig omkring härinne: Leta inte efter det bästa sättet att tillreda en kopp kaffe, utan låt nyfikenhet och lust få dig att fortsätta upptäcka möjligheterna med kaffe.

 

Utmana dig sjäHandbryggning Kalitalv och bjud på flera kaffesorter. Med små presskannor är det enkelt att bjuda vännerna på olika kaffesorter. Våga testa dig fram så kanske du hittar nya favoriter.

Börja mala hela bönor i en kvarn. Få saker doftar godare än nymalet och nybryggt kaffe. Varför ska du mala bönor själv? Eftersom kaffe är känsligt mot syre så mal du dina bönor själv så får du färskheten man är ute efter och som gör kaffet extra gott.

Nästa gång du handlar så våga köpa en ny sorts kaffe. Brukar du köpa mellanrostat kaffe, testa ett mörkrostat istället. Det behöver inte vara svårare än så.

Vill du vara extra trendig så brygger du kaffe med en så kallad pour over bryggning, till exempel med en Chemex kanna. Den långsamma bryggningen lyfter fram och frigör kaffets aromer och smakkaraktärer. Det tjocka filtret filtrerar bort mycket av kaffets oljor och partiklar och ger en väldigt ren kaffesmak. Den vinner mångas hjärtan på sin design och har blivit utsedd till en av tidernas 100 bäst designade produkter.

Chemex pour

Så brygger du i en Chemex

Använd våg och måtta 70 g grovmalet kaffe per liter vatten. Hetta upp vattnet till 96-98°C, fukta kaffet försiktigt och vänta 30 sekunder. Häll sedan långsamt vattnet över kaffet, det  bör ta cirka 3,5 minut. (Den långsamma bryggningen lyfter fram och frigör kaffets aromer och smakkaraktärer.)

Servera och njut!

 

 

Testa något helt nytt inom kaffevärlden – Nitro coffee.  Nitro coffe är kallbryggt kaffe bryggs med friskt och kallt vatten under 16 timmar vilket ger en sötare och rundare kaffesmak. Sedan om serveras det från ett fat som trycksatts med kvävgas, ungefär som man serverar en öl. Vill du prova? Välkommen förbi Löfbergs Rosteri och Kaffebar, vi finns både i Karlstad och i Stockholm.

 

Intresset för riktigt gott kaffe samlar människor från hela världen och där det finns spännande kaffekulturer, där hittar vi vår inspiration.

Vi letar ständigt efter nästa kaffe. Nästa sätt att dricka det, nästa sätt att odla det.

Chemex pour Play