1. Hem
  2. »
  3. Kaffeinspiration
  4. »
  5. Artiklar & reportage
  6. »
  7. Kaffesump – ett hållbart gödningsmedel för trädgård och växter

Kaffesump – ett hållbart gödningsmedel för trädgård och växter

Kaffesump är ett utmärkt gödningsmedel för trädgård och växter. Det är rikt på näringsämnen som fosfor, kväve och kalium, som är viktiga för växternas tillväxt och utveckling. Kaffesump kan användas till både krukväxter och växter i rabatter.

Hur används kaffesump som gödningsmedel?

Kaffesump kan användas på två sätt som gödningsmedel:

Hur ofta ska man gödsla med kaffesump?

Hur ofta du behöver gödsla med kaffesump beror på typen av växt. Hortensia, rosor och pelargoner är exempel på växter som mår bra av kaffesump. Dessa växter kan gödslas med kaffesump upp till fyra gånger om året.

Hållbarhet

Att använda kaffesump som gödningsmedel är ett bra sätt att minska matsvinnet och vara mer hållbar. Kaffesump är en vanlig restprodukt som ofta hamnar i soporna. Genom att använda kaffesumpen som gödningsmedel kan vi återvinna en värdefull resurs och samtidigt ge våra växter de näringsämnen de behöver.

Fördelar med att använda kaffesump som gödningsmedel:

Så här tar du vara på din kaffesump

För att kunna använda kaffesumpen som gödningsmedel är det viktigt att den är torr. Du kan låta kaffesumpen rinna av i ett durkslag eller torka den på en tallrik. När kaffesumpen är torr kan du förvara den i en glasburk eller en plastlåda.

Kaffesump är ett utmärkt gödningsmedel för trädgård och växter. Det är ett enkelt och hållbart sätt att ge dina växter de näringsämnen de behöver.