Kokkaffe Fair 450g

Kort produktinformation:

  • Kokkaffe
  • Mellanrostat
  • 100% Arabicakaffe
  • Fairtrade
  • Ekologiskt
  • Dosering: 65g kaffe/liter vatten
  • Klimatsmart förpackning
Rostning 2
Fyllighet 2
Syrlighet 4

Löfbergs kokkaffe Fair är ett mellanrostat och välbalanserat kaffe med inslag av en frisk, tropisk fruktighet. 

Kokkaffet är 100% handplockat Arabicakaffe på noggrant utvalda kooperativ i Syd- och Centralamerika. Kaffet är certifierat av Fairtrade, vilket är en oberoende produktmärkning med fokus på mänskliga rättigheter. Märkningen skapar förutsättningar för odlare och anställda i utvecklingsländer att förbättra sina arbets- och levnadsvillkor. Genom att köpa Fairtrademärkt kaffe motverkar du barnarbete, miljöförstöring och diskriminering. Du främjar organisationsrätten och demokratin och ser till att odlare och arbetare får bättre betalt. Fair mellanrost är dessutom ekologiskt odlat kaffe, märkt med EU-lövet, vilket visar att kaffebönorna fått växa och mogna utan konstgödning och kemiska bekämpningsmedel.

En god kopp kaffe
Kokkaffe är en grov malning som lämpar sig för beredning i kaffepanna. När man ”kokar” kaffe doserar man de malda kaffebönorna direkt i en kaffepanna med kallt, friskt vatten. Dosera cirka 65g kaffe/liter vatten. Och för allra bästa smak, glöm inte att göra ren din kokare. Kaffet ska sedan endast sjuda upp utan att koka och därefter stå och dra i ca 5 minuter. Om kaffet får koka förstörs en del av de fina aromerna och kaffet blir beskare i smaken. Några droppar kallt vatten i pipen hjälper sumpen att sjunka.

Hållbarhet på kaffet
Kokkaffet bör förvaras torrt och svalt i väl tillsluten originalförpackning, då bevaras kaffets aromer bäst. Öppnad förpackning bör förbrukas inom 10-14 dagar.

När kaffet är slut
Av miljöskäl är den arombevarande plasten i förpackningen mycket tunn vilket möjliggörs av det skyddande pappersomslaget. Vår klimatsmarta förpackning innehåller dessutom plast från förnybar råvara. Källsortera pappret som pappersförpackning och påsen som plast. Filter och sump sorteras som matavfall och kan komposteras.