Hela bönor Colombia Brazil 400g

Kort produktinformation:

  • Hela kaffebönor
  • Mellanrostat
  • 100% Arabicabönor
  • Fairtrade
  • Innehåller cirka 80 mg koffein per kopp
  • Dosering: 9 g kaffebönor/kopp alternativt 60 g kaffe/liter vatten
Rostning 2
Fyllighet 3
Syrlighet 3

Löfbergs hela bönor Next Generation coffee Colombia & Brazil är ett mellanrostat och välbalanserat kaffe , som ger ett frisk fruktigt kaffe med toner av kakao.

Bönorna kommer från Ana-Maria och andra unga odlare i Antioquia i nordvästra Colombia, kombinerat med noga utvalda arabicabönor från Brasilien. Kaffet är certifierat av Fairtrade, vilket är en oberoende produktmärkning med fokus på mänskliga rättigheter. Märkningen skapar förutsättningar för odlare och anställda i utvecklingsländer att förbättra sina arbets- och levnadsvillkor. Genom att köpa Fairtrademärkt kaffe motverkar du barnarbete, miljöförstöring och diskriminering. Du främjar organisationsrätten och demokratin och ser till att odlare och arbetare får bättre betalt.

En god kopp kaffe
Vi rekommenderar hela bönor för dig som har en automatisk kaffemaskin eller vill mala kaffet själv. Genom att anpassa malningsgraden får du kaffet att passa just din smak och bryggmetod. Varje gång bönorna mals får du dessutom en härlig doft av färskmalet kaffe!

Hållbarhet på kaffet
Kaffebönorna bör förvaras torrt och svalt i väl tillsluten originalförpackning, då bevaras aromerna som bäst. Öppnad förpackning bör förbrukas inom 30 dagar.

När kaffet är slut
Hjälp oss att återvinna förpackningen genom att sortera den som plast. Kaffesump sorteras som matavfall och kan komposteras.

Relaterat innehåll

Next Generation Coffee

Upptäck Next Generation Coffee

Upptäck fler smaker i vårt sortiment hela bönor!