Bryggkaffe Organic Medium Roast 450g

Kort produktinformation:

  • Filtermalet bryggkaffe
  • Mellanrostat
  • 100% Arabicakaffe
  • Ekologiskt
  • Innehåller cirka 80 mg koffein per kopp
  • 450g räcker till 55-75 koppar kaffe
  • Dosering: 1 kaffemått/matsked per 1,5 dl vatten (6-8 g per 1,5 dl)
Rostning 2
Fyllighet 2
Syrlighet 4

Löfbergs bryggkaffe Next Generation Coffee Lovers Organic Medium Roast är ett mellanrostat kaffe med toner av söta bär och mjölkchoklad i den eleganta eftersmaken. 

Bryggkaffet är 100% handplockat Arabicakaffe från Syd- och Centralamerika samt Östafrika. Det är dessutom märkt med EU-lövet, vilket innebär att det är ekologiskt odlat och att kaffebönorna har fått växa och mogna utan konstgödning och kemiska bekämpningsmedel.

En god kopp kaffe
Vi rekommenderar att tillreda Organic medium roast i en kaffebryggare. Innan du börjar brygga kaffet bör du se till så att bryggutrustningen är ren. För att det ska smaka så gott som möjligt är det viktigt att du doserar rätt, ett kaffemått eller en rågad matsked per kopp, 6-8 g per 1,5 dl. Helst ska vattnet vara mellan 92- 96°C. Om du har en bryggare med för låg temperatur är det bättre att koka upp vattnet och hälla det över kaffet i filterhållaren.

Hållbarhet på kaffet
Bryggkaffet bör förvaras torrt och svalt i väl tillsluten originalförpackning, då bevaras kaffets aromer bäst. Öppnad förpackning bör förbrukas inom 10-14 dagar.

När kaffet är slut
Av miljöskäl är den arombevarande plasten i förpackningen mycket tunn vilket möjliggörs av det skyddande pappersomslaget. Vår förpackning innehåller dessutom plast från förnybar råvara. Källsortera pappret som pappersförpackning och påsen som plast. Filter och sump sorteras som matavfall och kan komposteras.

 

Bäst-i-test (Ekologiskt kaffe, Icakuriren 2019)


Klicka här för att beställa Organic Medium i Löfbergs shop!

Upptäck fler spännande smaker från Next Generation Coffee Lovers!