Pages

Vårt ansvar

Sedan 1906 gör vi kaffe som tar hänsyn till människor och miljö.

För oss är det självklart att kaffe både ska smaka och göra gott. Därför har vi sedan 1906 gjort kaffe som tar hänsyn till både människor och miljö. Arbetet genomsyrar allt vi gör – på hemmaplan och i odlarländer. Det handlar om att minska vår egen klimatpåverkan, och att hjälpa kaffeodlare att möta klimatförändringar och förbättra sina livsvillkor. Det här jobbar vi med på flera sätt – för nästa generation kaffeälskare.

Vi arbetar aktivt med att öka tillgången och efterfrågan på kaffe från certifierade odlingar. 1995 importerade vi den första containern med ekologiskt kaffe till Sverige, idag är vi en av världens största inköpare av ekologiskt och Fairtrade-märkt kaffe. Eftersom hela vårt sortiment har en märkning är det lätt för dig att vara med och göra skillnad. När du väljer Löfbergs så får du alltid ett gott och hållbart kaffe.

I våra utvecklingsprojekt bidrar vi till att kaffeodlare över hela världen får bättre förutsättningar odla godare kaffe och leva ett bättre liv. Vi drog nyligen igång Next Generation Coffee – en satsning för att få fler unga i odlarländer att se en positiv framtid inom kaffe. Genom utbildning och direkt handel förbättrar vi utvecklingsmöjligheterna för nästa generations kaffeodlare, samtidigt säkrar vi tillgången på riktigt gott kaffe i framtiden.

Läs mer om hur vi jobbar med hållbarhet, samarbeten, märkningar och Next Generation Coffee.

Löfbergs inköpare Tony med unga kaffeodlare i Tanzania

Martha och David i Tanzania, två av deltagarna i vår satsning på unga kaffeodlare, har fördubblat sin produktion. Här visar de vår kollega Tony nya plantor som ska bidra till fortsatt utveckling.

Genom utbildning och direkt handel förbättrar vi utvecklingsmöjligheterna för nästa generations kaffeodlare, samtidigt säkrar vi tillgången på riktigt gott kaffe i framtiden.