Pages

Vårt ansvar

Sedan 1906 gör vi kaffe som tar hänsyn till människor och miljö.

För oss är det självklart att kaffe både ska smaka och göra gott. Därför har vi sedan 1906 gjort kaffe som tar hänsyn till både människor och miljö.

En stor del av vårt hållbarhetsarbete handlar om att öka efterfrågan och konsumtionen av kaffe från certifierade odlingar. 1995 importerade vi den första containern ekologiskt kaffe till Sverige. Nu är vi en av världens största importörer av ekologiskt och Fairtrade-märkt kaffe.

Genom att märka allt vårt kaffe med Fairtrade, ekologiskt eller Rainforest Alliance vill vi göra det lätt för dig att vara med och göra skillnad. När du väljer Löfbergs så får du alltid ett gott och hållbart kaffe, det behöver inte vara svårare än så.

Runt kaffebönan har vi skapat ett kretslopp, för kaffeodlaren med fröet, för skörd, frakt och rostning fram det färdigbryggda kaffet. Vi kan stolt blicka bakåt mot många goda beslut och goda resultat, men vi letar ständigt efter sätt att förbättra oss. För dagens generation kaffeälskare och för nästa generation.

Ett av våra engagemang är Next Generation Coffee. Många av de odlare som tar fram kaffet i din kopp har vi fått följa i generationer. Våra familjer delar passionen för kaffe, men från våra olika horisonter är också morgondagens utmaningar tydliga. När klimatet förändras och allt fler unga kaffeodlare ser mörkt på sin framtid är gott kaffe inte längre självklart. Det vill vi ändra på. Next Generation Coffee är ett single originkaffe med hela bönor, från Colombia och Tanzania, som tagits fram i samarbete med unga kaffeodlare.

Löfbergs inköpare Tony med unga kaffeodlare i Tanzania

Vår inköpare Tony med unga kaffeodlare i Tanzania

Med utbildning och direkt handel förbättras dessa unga entreprenörers utvecklingsmöjligheter. Och samtidigt ser vi till att det finns riktigt gott kaffe i din kopp även imorgon.