Publicerat 15 oktober, 2021 av Löfbergs

Tre kan vinna pris för framgångsrikt familjeföretagande

Löfberg Family Business Award uppmärksammar framgångsrika familjeföretag och deras betydelse för värmländskt och svenskt näringsliv. Nu har juryn utsett tre finalister och i år är det Holfast, Klässbols Linneväveri och Mollstedt Ur som gör upp om titeln.

– I år fick vi in mer än 40 kvalificerade nomineringar, ett tecken på att familjeföretagen i Värmland engagerar. Årets finalister har alla en lång och anrik historia som nuvarande generationer lyckats förvalta och utveckla på ett imponerande sätt. Det gör dom till goda ambassadörer för familjeföretagandet, säger Kathrine Löfberg, familjeföretagare i fjärde generationen.

Löfberg Family Business Award instiftades år 2020, och delas ut till ett värmländskt familjeföretag som förenar ägarfamiljens engagemang och delaktighet med affärsmässiga framgångar. Priset består bland annat av ett medlemskap i Family Business Network, ett nätverk som verkar för långsiktig utveckling av svenska familjeföretag.

– Familjeföretagen står för en tredjedel av sysselsättningen och BNP i Sverige, och betyder naturligtvis mycket för jobben och ekonomin i Värmland också. Med de här priset vill vi uppmärksamma alla värmländska familjeföretag som bidrar till en positiv utveckling i Värmland, säger Kathrine Löfberg.

Priset delas ut av familjen Löfberg som är jury tillsammans med Kari Andersson som representant för förra årets vinnare AB Hilmer Andersson. Vem som vinner i år meddelas i november.

Finalisterna till Löfberg Family Business Award 2021 

Holfast
Familjen Oscarson har under närmare 100 år färdats på en lyckosam väg. Viljan att utvecklas finns fortfarande kvar, och idag driver tredje generationen en expansiv verksamhet inom transport och logistik där den familjära andan och ett genuint ansvarstagande för medarbetare, branschen och lokalsamhället bidrar till affärsmässiga framgångar.

Klässbols Linneväveri
Familjen Johansson har dukat för både egen och andras framgång i drygt 100 år. Idag driver tredje och fjärde generationen ett anrikt företaget som sätter Värmland på kartan, både nationellt och internationellt. Företaget värnar sina rötter och delar generöst med sig av sin attraktionskraft till både unga designers och andra företag i Klässbol och Arvika.

Mollstedt Ur
Familjen Mollstedt driver ett av Värmlands äldsta företag, och har alltid haft koll på vad som ligger i tiden. Fjärde generationen har med ett imponerande engagemang lyckats behålla företagets attraktionskraft och möta konkurrensen på nätet. Den familjära andan mellan medarbetare och kunder genomsyrar verksamheten och bäddar för fortsatta framgångar.

För mer information:
Kathrine Löfberg, familjeföretagare i fjärde generationen, tfn: 054-14 01 20