
Pumpkin Spice Latte
Höstens godaste latte! Kryddig, varm och härlig! Ta vara på halloweenpumpans innehåll när du gröper ur den och använd den till din latte.
Ingredienser
1
st
Dubbel espresso eller mörkrostat kaffe
2.5
dl
Mjölk
2
msk
Pumpapuré
1
tsk
Kanel
1
tsk
Nejlika
1
tsk
Ingefära
1
tsk
Muskot
1
tsk
Honung
Pumpapuré
1
st
Pumpa
Gör så här
- Börja med pumpapurén. Sätt ugnen på 200 grader. Skär upp pumpan i mindre bitar och skrapa ur kärnorna. Rosta sedan i ugnen i 60 minuter tills pumpan är mjuk. Ta ut och låt svalna. Riv sedan bort skalet och mixa till en slät puré. Det du inte använder till latten kan du använda till annat som soppa eller bröd. Du kan även frysa in överbliven puré.
- Blanda alla kryddor och pumpapurén i en skål
- Brygg en dubbel espresso eller mörkrostat bryggkaffe
- Blanda i pumpa- och kryddblandningen. Tillsätt honung.
- Häll på skummad mjölk och toppa med kanel