Smak och arom

Visste du att det finns närmare 900 aromer i en enda kopp kaffe? Det är nästintill dubbelt så många som det finns i vin. Men kaffets smakresa är långt ifrån enkel och varje steg från att fröet sätts i jorden till att du dricker det färdigbryggda kaffet påverkar dess unika smak och arom.

Smaken i din kopp kaffe påverkas alltså av var i världen kaffet växer, hur bördig jorden är, väder, klimat, om det får växa i skugga eller i sol och hur man tar hand om det efter det skördas. Därefter spelar även rostning, malning och bryggteknik in. Det är på så sätt säkert att säga att kaffe är en av de mest komplexa och fascinerande dryckerna vi har.

Då det finns så mycket som kan påverka kaffets unika smakresa är det viktigt att kunna säkerställa dess smak och kvalitét. Därför provsmakar vårt smakteam på Löfbergs upp mot 300 koppar kaffe varje dag.

Få ut det mesta av kaffets smak och arom

För att du ska få ut det mesta av din kopp har vår kaffeexpert Anna Nordström sammanfattat ett par saker som är bra att ha koll på vad gäller kaffet och alla dess otroliga smaker.