1. Hem
  2. »
  3. Kaffeinspiration
  4. »
  5. Artiklar & reportage
  6. »
  7. Hållbart kaffe på kontoret

Hållbart kaffe på kontoret

Kaffe är en populär dryck på kontoret. Men kaffeproduktionen har en stor påverkan på miljön. Därför är det viktigt att välja ett hållbart kaffe till kontoret.

Varför är det viktigt att välja hållbart kaffe?

Det finns många anledningar till varför man bör välja hållbart kaffe. För det första är det viktigt att ta hänsyn till miljön, för att minska avskogning och föroreningar. För det andra är det viktigt att ta hänsyn till människorna som arbetar med kaffet. Så att odlarna har goda arbetsvillkor, med hänsyn till hälsa och säkerhet. För det tredje ska kaffet såklart smaka gott.

Erbjuder Löfbergs hållbart kaffe till kontoret?

Vi på Löfbergs tror att det som får kaffe att smaka allra bäst är när det görs med omtanke för både människor och planeten. I en kaffevärld med många utmaningar går det inte att bortse från det. Med ambitionen att skapa det bästa kaffet vet vi att vi också måste bidra till att skapa en bättre värld, en värld där både kaffe och människor kan växa.

Vi köper kaffe direkt från odlarland och allt kaffe vi köper är spårbart och odlas med hänsyn till både människor och miljö. Redan 1995 importerade vi den första containern med ekologiskt kaffe till Sverige och idag är vi en av världens största inköpare och rostare av ekologiskt och Fairtrade-märkt kaffe.

Tack vare nära relationer och besök hos kaffeodlarna kan vi välja ut dom absolut bästa bönorna från våra odlarländer runtom i världen. Med många år av erfarenhet och expertis rostar vi sedan bönorna varsamt till perfektion. Hos oss finns det en smak för alla, vare sig det är nötaktigt mörkrostade bönor till tre-fikat eller mellanrostat och bärigt till dagens första kopp. Oavsett vad, vill vi bjuda på en upplevelse som är lika värmande, aromrik och upplyftande varje gång.

Är du intresserad av Löfbergskaffe på din arbetsplats?

Fyll i nedan uppgifter så kontaktar vi dig och berättar mer om våra lösningar!

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.