Kaffe är arbetsdagens osjungna hjälte, men även hjältar har sina mörka stunder. Här listar vi fem klassiska kaffeproblem på jobbet som får oss att sucka, le igenkännande och ibland hälla ut en halv kopp.
Du tar en kopp. Något pockar på din uppmärksamhet. Du ställer ifrån dig koppen. Den blir kall. Den glöms bort. Den slängs.
Häll bara upp när du faktiskt hinner njuta och välj en lösning som gör det enkelt att ta mindre mängder färskt kaffe oftare. Ett extra tips? Frys in överblivet kaffe i iskuber, perfekt till en snabb iskaffe när solen skiner eller suget slår till.
Kafferasten skjuts upp. För alltid. Du ska bara slutföra en uppgift, svara på ett mejl, rädda världen. Plötsligt är det eftermiddag och koffeinpaniken slår till.
Schemalägg fikan. Kafferasten är inte ett avbrott, det är bränsle.
Du är redo. Kaffesuget är akut. Och vad möts du av?“Maskinen rengörs. Vänligen vänta.”
Ja, vi vet. Det här svider. Men tro oss, en ren maskin är skillnaden mellan ”det duger” och ”oj, vad gott!”. Gott kaffe kräver rengöring. Det är värt det.
Du kom fem minuter sent. Och de där fem minuterna var allt som stod mellan dig och en lugn kopp innan möteskarusellen drog igång.
Ta med en termosmugg hemifrån. Eller prata med oss om hur ni kan göra första koppen mer tillgänglig direkt vid arbetsdagens start. Eller varför inte ha ett ICE-kaffe redo i kylen , perfekt att ta i språnget när tiden är knapp?
Du har kämpat dig till en paus. Du tar en klunk. Och möts av… ingenting. Ingen smak, ingen kraft, ingen glädje
Ett riktigt gott kaffe börjar med bönan och vi på Löfbergs är experter på just smak. Från nära samarbeten med kaffeodlare till utbildade baristor i vårt team. Vi vet hur man lyfter kaffet på jobbet. Tillsammans med våra samarbetspartners hjälper vi dig att få det godaste kaffet på kontoret, varje dag.
Vill du ha det godare kaffet på jobbet? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.
Fyll i nedan uppgifter så kontaktar vi dig och berättar mer om våra lösningar!
”*” anger obligatoriska fält
Då är du inte ensam. 88% av kaffedrickarna anser att arbetsgivaren bör bjuda på kaffe, vilket tyder på vikten av kafferasten för social samvaro och trivsel på arbetsplatsen.
Ett år där klimatförändringar, sämre skördar och stigande råkaffepriser slog hårt mot kaffebranschen valde vi att fortsätta investera i hållbarhet – hela vägen från böna till kopp.
Vad kostar en kopp kaffe egentligen? Vi reste till Nicaragua och fick en förnyad syn på kaffe, hållbarhet och det verkliga värdet i varje kopp.