Pages

Bryggmetoder

Att brygga kaffe är något de flesta  av oss gör varje dag. För att kaffet ska smaka så gott som möjligt är det viktigt att veta vilken malningsgrad som passar vilken bryggmetod.

BryggkaffeBryggkaffe är finare malet och kallas i en del andra länder för filtermalet kaffe. Vår bryggmalning är anpassad för beredning i kaffebryggare eller bryggning i aeropress. Vi har flera goda bryggkaffen att välja mellan från vår allra ljusaste rostning Mellanrost till Jubileum som är lätt mörkrost och Crescendo som är ett riktigt mörkrostat kaffe.

 

Presskaffe har en malningsgrad speciellt lämplig för perkulator, prezzobryggare eller pour over bryggning med till exempel chemex. Malningen av pressokaffe är grövre än bryggkaffe men betydligt finare än kokkaffe. Antingen maler du hela bönor i en kvarn eller så finns det färdigmalet kaffe, Prezzo, i vårt sortiment.

 

Att brygga i en Chemex kanna är en långsam bryggteknik som lyfter fram och frigör kaffets aromer och smakkaraktärer. Det tjocka filtret filtrerar bort mycket av kaffets oljor och partiklar och ger en väldigt ren kaffesmak. Använd en grov malningsgrad, i en kornstorlek mellan presskaffe och kokkaffe.

 

KokkaffeKokkaffe har en grövre malningsgrad än bryggkaffe är anpassad för beredning i kaffepanna Kokkaffe är en klassisk bryggmetod, som tidigare var det vanligaste sättet att brygga kaffe i Sverige innan kaffebryggaren slog igen. Dock har bryggmetoden fått ett uppsving på senare år bland annat på trendiga restauranger. För dig som vill ha färdigmalet kokkaffe har vi kok Mellanrost och Genuin kok att välja mellan.

 

Lila kapselMed kapslar kan du brygga epsresso, lungo eller bryggkaffe. Värmer du eller skummar mjölk till kan du göra en cortado eller latte.

 

Svart kaffe-V60-filterLite tips bryggtips!

  • Rätt bryggtemperatur: 92-96 grader, på så sätt får du ut maximal smak av ditt kaffe. Använd en vattenkokare om du vill vara säker på att få rätt temperatur
  • Rätt dosering, använd ett kaffemått eller dosera 6-8 g per 1,5 dl.
  • Friskt och kallt vatten.
  • Ren utrustning, kalka av din maskin med jämna mellanrum.