Artikeln har lagts till i varukorgen

Kaffeprovningar

Kaffe är som vin. Hur det smakar beror på var det växer, hur det skördas och förstås hur det rostas. Kaffeträden är ömtåliga och precis som vindruvor plockas stor del av kaffebären för hand. På kaffeprovning hos oss får du chansen att smaka olika sorters kaffe, från syrliga till söta. Kaffekaraktärer med chokladinslag, nötighet eller citrus finns i kafé Rosteriet. Kanske är det någon helt annan smak som framträder när du smakar kaffe på ett helt nytt sätt?

Vilken kaffeprovning du än väljer så får du kaffehistorier på köpet. Det blir lätt så när man pratar kaffe med oss på Löfbergs. Det finns mer än 100 års kaffepassion att dela med sig av.

Öppen kaffeprovning

Varje tisdag kl 13:00 bjuder vi in till öppna kaffeprovningar på Rosteriet. Kaffeprovningen tar ca 10 minuter och vid varje tillfälle får du provsmaka flera olika kaffen. Ibland kommer du även att få prova teer eller olika bryggtekniker. Provsmakningen sker med sked, precis som en riktig koppning. Provningarna är gratis och ingen föranmälan krävs.

Rundtur i fabrik och fika

Du får en guidad tur i vår fabrik som sedan avslutas med en god kopp kaffe och fika.

40 min och kostar 200 kr/person. Minimum 2 personer måndag-fredag dagtid. Förbokning krävs.

Kaffeprovning Mini

Du får prova fyra sorters kaffe som har helt olika karaktärer. Medan du upplever kaffet med alla dina sinnen berättar vi om kaffebönans färd från omoget bär till kaffekopp. Kaffeprovningen avslutas med en kopp färskrostad kaffe tillsammans med fika.

40 min och kostar 200 kr/person för  2-15 personer måndag-fredag dagtid. Förbokning krävs.

Kaffeprovning Small

Du får prova fyra sorters kaffe som har helt olika karaktärer. Medan du upplever kaffet med alla dina sinnen berättar vi om kaffebönans färd från omoget bär till kaffekopp. Efter kaffeupplevelsen får du chansen att provsmaka din egna kaffeblandning. Kaffeprovningen avslutas med en kopp välbalanserad kaffe tillsammans med fika.

1,5 timme för 350 kr/person. 5-15 personer. Kvällstid. Förbokning krävs.

Kaffeprovning Medium 

Kaffeprovning börjar med en rundtur i fabriken där du får möjligheten att se insidan av kaffeskrapan. Du får prova fyra sorters kaffe som har helt olika karaktärer.  Medan du upplever kaffet med alla dina sinnen berättar vi om kaffebönans färd från omoget bär till kaffekopp. Du får chansen att göra och smaka på din egna kaffeblandning. Provningen avslutas med fika och en god kopp kaffe.

2 timmar för 450 kr/person 5-8 personer. Kvällstid. Förbokning krävs.

 

Vi fixar även en specialanpassad kaffeaktivitet om du vill. Hör av dig till oss med dina önskemål, så berättar vi mer.

Kontakta oss för bokning!

rosteriet@lofbergs.se
Telefon 054-140160