Artikeln har lagts till i varukorgen
Muskovadosnittar

Muskovadosnittar

Goda och sega småkakor där muskovadosocker och pecannötter förhöjer smaken. Muskovadosnittarna går både snabbt och enkelt att baka.  Svenska Kocklandslagets småkakor är perfekta att bjuda på till kaffet.
ca 50 st

Ingredienser
Muskovadosnittar
300 g smör, svenskt ekologiskt
4 dl muscovadosocker
6,5 dl vetemjöl
3 msk sirap
3 tsk bikarbonat
1½ msk vaniljsocker
1,25 dl hackade pecannötter

Dekor
1 dl hackade pecannötter
1 st ägg

Så hör gör du:
Blanda samtliga ”torra” ingredienser ordentligt. Blanda ner tärnat rumstempererat smör och sirap. Knåda till en smidig deg. Rulla degen till stavar i önskad form, kvadratiska eller runda. Kyl ned och skär sedan i 7-8 mm tjocka skivor och lägg på bakplåtspapper. Pensla med lite ägg och sprinkla med hackade pecannötter.  Baka i ugnen på 180 grader ca 10-12 minuter (tiden kan variera beroende på ugn).