Artikeln har lagts till i varukorgen

Maräng med apelsin- och nutellasmak

Mängd: ca 25-30 st
Konditor: Johan Sandelin

Ingredienser
1,5 dl äggvita, ekologisk
3,5 dl strösocker, ekologiskt
2 msk koncentrerad apelsinjuice
3-4 msk nutellakräm

Så här gör du:

Apelsin- och nutellastenar
Vispa/rör äggvita, strösocker och juice i en vispkittel på vattenbad med hett vatten.
När smeten nått 65 grader så sätt kitteln tillbaka i hushållsmaskinen eller vispa med vanlig elvisp tills smeten har en temperatur på ca 25-30 grader.
Vänd då ned nutellan försiktigt så att det blir en vackert marmorerad massa.
”Klutta” upp på plåt och strö lite hackade hasselnötter på.
Baka i ugn på 90-100 grader om du vill ha släta maränger, alternativt 130 grader om du vill ha spruckna och klippiga maränger.
Rippla lite choklad över.

Dekor
Krossade hasselnötter och mörk eller ljus choklad.