Artikeln har lagts till i varukorgen

Mandelchokladkransar

Mängd: 50-60 st
Kock/konditor: Johan Sandelin

Ingredienser
Chokladmördeg
300 g smör, svenskt ekologiskt
2 dl florsocker
2 dl mandelmjöl
2 st ägg, ekologiska
1 krm salt
4,25 dl vetemjöl
4 msk kakao av bra kvalitet

Citrontryffel
0,9 dl grädde 40 %, ekologisk
120 g vit choklad
1 st citron, rivet skal

Så här gör du:
Chokladmördeg
Blanda samtliga torra ingredienser ordentligt.
Blanda ner tärnat rumstempererat smör.
Knåda till en ”sandig” konsistens och tillsätt äggen. Knåda till en smidig konsistens. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylen över natten. Tag ut ur kylen och knåda degen smidig och kavla ut den ca 2 mm tjockt. Stick ut rundlar eller blommor och lägg på bakplåtspapper (på halva antalet sticker du ut ett hål i mitten till kransar).
Stryk lite ägg på kransarna och dekorera med pärlsocker.
Baka i ugnen på 180oC ca 10-12 minuter (tiden kan variera beroende på ugn).
Citrontryffel
Koka upp grädden och det rivna citronskalet och häll över den hackade vita chokladen. Rör slätt och ställ i kylen över natten. Dagen efter spritsas en liten klick på rundlarna och lägg sedan en krans på och tryck ut så att det kommer upp lite kräm ur hålet.
Dekor
Ägg och pärlsocker.