Artikeln har lagts till i varukorgen

Kolabrioche med hasselnötter och banan

Mängd: 10 port
Kock/konditor: Eric Seger

Ingredienser

Brioche
4 ägg
12,5 g färsk jäst
265 g (ca 4,5 dl) vetemjöl
0,5 dl socker
en liten nypa salt
150 g smör

Kolakräm
1 burk kondenserad mjölk

Topping
3 bananer
2 dl hasselnötter

Så här gör du:

Brioche
Dag 1: Lägg alla ingredienserna utom smör i en matberedaren, kör på låg växel tills det blandats ordentligt, kör sedan på hög växel tills degen släpper lite från kanterna och börjar bli glansig. Klicka i smöret bit för bit och kör degen tills det är blandat. Ställ i kylen över natten.
Dag 2: ta fram degen och fördela den i bitar som är i storlek med en lite mindre golfboll.. häll lite strösocker på bänken och platta ut bollarna där. Platta ut till runda mattor som är täckta i socker på båda sidor. Lägg på bakplåt med bakplåtspapper och låt de jäsa ca en timme. Baka av briocherna på 180 grader i ca 8-9 minuter.

Kolakräm
Stoppa hela burken med kondenserad mjölk i en kastrull, utan att öppna den och fyll på med vatten så att burken täcks. Koka burken i 4 timmar. Kyl ner burken och öppna den.

Topping
Rosta hasselnötterna i ugnen på 160 grader i 8-9 minuter. Skär bananen i skivor.

Vid servering klicka ut kolakrämen på briochen, lägg på bananskivorna och strö över hasselnötterna.