Artikeln har lagts till i varukorgen

Kaffestekt anka med citronsyltade morötter

Mängd: 6 portioner
Kock: Klas Lindberg

Ingredienser
Kaffestekt anka
3 st ankbröst, putsade
1 msk Crescendo, hela bönor
2 st vitlöksklyftor
1 msk rapsolja, neutral
salt och svartpeppar

Citronsyltade morötter
300 g minimorötter, skalade
50 g citronsaft
50 g socker
100 g vatten
1 tsk citronskal, rivet
1 msk dill, fint skuren
1 msk olivolja
salt och svartpeppar

Potatiscrème
300 g potatis, skalad
4 dl mjölk
2 dl crème fraiche
3 msk gräslök, fint skuren
2 msk olivolja
salt och svartpeppar
Så här gör du:

Kaffestekt anka
Snitta skinnet på ankbröstet och krydda med salt och svartpeppar. Stek brösten på skinnsidan i en stekpanna tillsammans med kryddorna på medelhög temperatur. Stek tills skinnet är riktigt knaprigt och efterstek sedan i ugnen på 110 C till en innertemperatur av 55 C. Låt ankbrösten vila i 5 minuter, värm dem snabbt igen och skär i skivor. Krydda snittytan med salt.

Citronsyltade morötter
Koka alla ingredienser till lagen. Koka morötterna mjuka i saltat vatten och lägg dem sedan i den ljumma lagen. Låt de ligga och dra i minst 60 minuter. Lyft ur morötterna och värm lagen snabbt med en skvätt vatten och olivolja. Krydda med salt och svartpeppar och smaka av med hackad dill.

Potatiscrème
Koka potatisen mjuk i saltat vatten och låt den sedan ånga torr. Passera potatisen slät tillsammans med crème fraiche och lite olivolja. Smaka av med salt och svartpeppar. Vänd ner den fint skurna gräslöken.

Prova gärna också att koka in palsternackor i citronlagen, vänd runt med hackad citrontimjan!