Artikeln har lagts till i varukorgen

Grillat högrev med avokadokräm, syrad lök och gremolata

Ett härligt långkok på högrev med smak av kaffe, vitlök, chili och coca-cola framtaget av Svenska Kocklandslaget. Till det serveras en advokadokräm, syrad lök samt en gremolata med smak av chili, koriander och lime. En riktig smaksensation där sötma, hetta och syrlighet kombineras. 

Mängd: 10 port

Ingredienser
Högrev
2 kg högrev
1 dl hela kaffebönor, såsom Kharisma
1 röd chili
1 vitlök
1,5 l coca cola
20 korianderfrön
20 svartpepparkorn
salt

Avokadokräm
4 st avokado
1 lime
salt

Syrad rödlök
1 dl ättika
2 dl socker
3 dl vatten
2 st rödlökar

Gremolata
1 knippe salladslök
1 kruka koriander
0,5 röd chili
1 klyfta vitlök
2 st limefrukter

Tillbehör
0,5 l Gräddfil
2 st salladshuvuden, cosmopolitan el. Romansallad
2 st mango

Så här gör du:

Högrev
Skär högrevet i tio lika stora bitar, lägg dom i en skål och blanda ordentligt med salt och lite olja. Grilla högrevet riktigt hårt. När du tror det är bränt, är det klart, stoppa i en gryta med övriga ingredienser och låt det skjuda några timmar, gärna över natten. Frön och peppar kan med fördel knytas in i ett kaffefilter eller liknande så kan man lätt plocka bort det när allt kokat klart. Plocka försiktigt upp bitarna ur vätskan så att de och plocka ner de i trådar.

Avokadokräm
Ta bort skal och kärna från avokadon, mixa köttet tillsammans med limejuice, smaka av med salt.

Syrad rödlök
Koka lökarna hela och oskalade i saltat vatten. Koka i en annan kastrull upp övriga ingredienser. När löken är mjuk, kyl då ner den något och skala sedan. Kvarta löken och pilla isär de olika lagrena, lägg dom i ättikslagen och låt de va där minst några timmar.

Gremolata
Strimla allting jättefint utom limen där skalet rivs. Blanda allt försiktigt.

Tillbehör
Skär mangon i kuber och plocka hela blad av salladen, som båtar.

Lägg salladsbladet som en skål på tallriken, lägg allting där i och avsluta med att strö gremolatan över.