Artikeln har lagts till i varukorgen

Havtornstartlette

Konditor: Kalle Bengtsson
Ca 10 portioner

Ingredienser

Mördeg
2dl vetemjöl
100g smör
0,75dl florsocker
1st äggula

Havtornscurd
1,2 dl havtornsjuice
1dl strösocker
2tsk maizena
1st äggula
2st ägg
1st gelatinblad
2msk smör

Maräng
1st äggvita
0,7dl strösocker

Så här gör du:

Mördeg
Blanda allt till en jämn deg, kavla ca 4mm tjock, fodra små tartlettformar,
Baka i 180 grader ca 10 min

Havtornscurd
Koka upp juice och socker, blanda maizena, äggula och ägg klumpfritt, blötlägg gelatinbladet i kallt vatten, rör ner äggblandningen i kastrullen och sjud under omrörning i några minuter, tag av från värmen, krama ur gelatinbladet och blanda ner i den varma krämen, blanda slutligen i smöret.

Fyll dom bakade tartlettskalen och ställ i kylen.

Maräng
Vispa till styv maräng och tillsätt sockret lite i taget,spritsa små toppar på tartletten och bränn av med gasolbrännare.