Artikeln har lagts till i varukorgen
Havrekakor med tranbär

Havrekakor med tranbär

Havrekakor har en ljuvlig smak och är en perfekt liten kaka till kaffe, dessutom är de enkla att göra. I vårt recept som är framtaget av Svenska Kocklandslaget är de söta havrekakorna smaksatta med tranbär för lite syrlighet. 

Mängd:  50-60 st

Ingredienser:
4 dl       fiberhavregryn
2 dl       vetemjöl
1,75 dl       strösocker
1 tsk     bakpulver
1 tsk     vaniljsocker
180 g smör
1-2 krm kardemumma
1-1,5  dl torkade tranbär (går att ersättas med torkade russin)

Så här gör du:

Sätt ugnen på 180 grader. Blanda samtliga ”torra” ingredienser ordentligt. Blanda ner tärnat rumstempererat smör. Knåda till en smidig deg. Tillsätt tranbären och rulla sedan degen i ca 3-4 cm tjocka rullar. Kyl ned och skär sedan i 7-8 mm skivor ochoch lägg på bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–15 min, tills de fått färg. Ta ut dem och låt dem svalna på ett ugnsgaller.