Artikeln har lagts till i varukorgen

Hallonplankor

Mängd: 40-50 st
Konditor: Johan Sandelin
Ingredienser
400 g smör, svenskt ekologiskt
2,5 dl florsocker
6-6,5 dl vetemjöl
1-1,5 dl hallonsylt (med högt bärinnehåll)

Så här gör du:
Blanda de torra ingredienserna ordentligt.
Blanda ner tärnat rumstempererat smör.
Knåda till en smidig deg och kavla sedan ut degen 4-5 mm tjockt så kvadratiskt som möjligt. Lägg på en plåt och ställ in den i frysen.
När den är riktigt kall så tar du ut den och delar i tre lika långa rektanglar. På två av dem stryks ett tunt lager med hallonsylt och det tredje lägger du ovanpå. Det vill säga deg, sylt, deg, sylt och slutligen deg.
Ställ in det i kylen igen och skär sedan upp 5 mm tjocka skivor och baka i ugnen på 165oC tills de får en ljusblond färg.