Artikeln har lagts till i varukorgen

Chokladtryffel med smak av apelsin och kanel

Bjud chokladälskaren på Svenska Kocklandslagets chokladtryffel med smak av apelsin och kanel.  Ljuvligt lena chokladtryfflar att servera efter maten eller till kaffet.

Mängd: 10 portioner

Ingredienser
Tryffelsmet
4 dl grädde
400 g mörk choklad
140 g glykos sirap
1 apelsin
en bit kanelstång
1 msk malen kanel

Topping
2 dl strösocker
1 apelsin

Så här gör du:
Tryffelsmet
Riv apelsinskalet och lägg i en kastrull tillsammans med allt utom choklad. Ge det ett uppkok och dra det åt sidan. Låt det stå i en timme. Värm upp igen och sila det över chokladen samtidigt som du vispar försiktigt tills det blir en homogen smet. Kyl ner den och rulla sedan bollar i önskad storlek

Topping
Skala apelsinerna med en skalare och lägg in skalen på en plåt i ugnen. Torka dom på 60 grader tills de är helt hårda. Mixa med sockret.

Montering
Smält lite choklad. Rulla tryfflarna i chokladen och sedan direkt i apelsinsockret. Servera smått kylda.