Artikeln har lagts till i varukorgen

Mörk chokladmousse med mandelbotten och nötmüsli

Mängd: 4-6 portioner
Kock/konditor: Patrik Fredriksson

Ingredienser
Chokladmousse
2 dl grädde
150 g choklad, mörk
1 st ägg
3 st äggulor
70 g strösocker
30 g vatten

Mandelbotten
100 g mandelmassa
70 g smör
1 st ägg
1 msk vetemjöl

Nötmüsli
2 msk mandel, flagad
1 msk hasselnötter, hackade
1 msk honung
½ msk sesamfrön

Så här gör du:
Chokladmousse
Vispa grädden lätt och ställ i kylen.
Vispa ägg och äggulor fluffigt.
Koka socker och vatten till 121 C och tillsätt äggblandningen.
Smält chokladen och blanda med äggsmeten, därefter den lättvispade grädden. Fyll smeten i valfritt glas eller form.

Mandelbotten
Arbeta samman mandelmassa och smör till en jämn smet, tillsätt ägget och mjölet. Bred ut smeten på en plåt och baka i ugn vid 190 C i ca 10 min, tills den blir gyllenbrun. Sedan använder man det som botten eller topping till moussen.

Nötmüsli
Blanda alla ingredienser och rosta dem i ugnen på 180 grader i ca 5-10 minuter.

Vid servering toppa moussen med nötmüslin och delad mandelbotten.