Artikeln har lagts till i varukorgen

Choklad- och kaffemacaron

Macarons kommer från Franrike och är lyxig marängkaka med mandelmjöl som du kan variera i det oändliga. Kakorna paras ihop två och två här med en härlig chokladfyllning med smak av kaffe. Receptet är framtaget i samarbete med Svenska Kocklandslaget.

Ca 20st

Ingredienser:

Maräng:
4 st äggvita
125 g mandelmjöl
4dl florsocker
0,5 dl strösocker
2t sk kakao

Fyllning:
110 g mörk choklad 70%
1,8 dl vispgrädde
2 msk kaffebönor
1 msk glykos sirap
50 g smör

Så här gör du:

Vispa vitan och häll i strösockret lite i taget, vispa till styv maräng, blanda och sikta florsocker, mandelmjöl och kakao, vänd i ner dom torra ingredienserna med marängen och blanda ihop till en glansig smet,
Spritsa ut på plåtpapper stora som en 5-krona
Låt marängerna torka i rumstemp i 30 min
Baka i ca 12 min 150 grader

Koka upp grädden med hela kaffebönor och glykos, ta undan från värmen och låt dra i 30 min, värm grädden igen, sila bort bönorna, häll grädden på chokladen och mixa slätt, tillsätt smöret och mixa igen.

Lossa bottnarna från plåtpapper.
Häll fyllningen i en spritspåse och spritsa på hälften av marängbottnarna, andra halvan används som lock.