Artikeln har lagts till i varukorgen
Åkerbärsblomster

Åkerbärsbolster

Åkerbär är en stenfrukt och många anser att de är en av de bästa vilda bären. Åkerbär är mycket smakrika och söta. Receptet på åkerbärsbolster är framtaget av Svenska Kocklandslaget där åkerbären smak kommer till sin fulla rätt då de förhöjs med lite sötma. Självklart avnjuts bakverket med en god kopp kaffe. 

Mängd: 30-40 st

Ingredienser:
2 dl åkerbär (går att ersätta med hallon om man önskar)
100 g smör, svenskt ekologiskt
3 dl florsocker
1,15 dl vetemjöl

Dekor
Hyvlad mandel

Så här gör du:

Värm åkerbär och florsocker i en kastrull på låg värme och sila sedan bort kärnorna. Häll såsen över smöret och blanda i mjölet. Låt smeten svälla i kylen några timmar (helst över natten). Stryk ut millimetertunt på bakplåtspapper eller silikonduk och sprinkla lite hyvlad mandel på. Baka i ugnen på 170 grader. Baka bara tills kanterna börjar få färg så att den vackra röda färgen består.

Tag ut plåten ur ugnen och låt det svalna några sekunder (ca 1 minut) så att du kan lyfta flarnen och forma dem till små luftiga bolster. Pudra med lite florsocker.