Publicerat 27 november, 2020 av Löfbergs

​Löfbergs och ICP startar hjälpfond efter orkaner i Centralamerika

Orkanerna Eta och Iota har orsakat stor förödelse i Honduras och Guatemala. Kraftiga regn och översvämningar har resulterat i stora skador på infrastruktur och tvingat tusentals att lämna sina hem. Nu startar International Coffee Partners (ICP) en hjälpfond som ger 400 småskaliga kaffeodlare och deras familjer tillgång till mat och möjlighet att återställa skador som orkanerna orsakat. Totalt finns drygt 400 000 kronor tillgängliga.

– Vi följer nyheterna om förödelsen som ETA och IOTA orsakat noga. Våra tankar går till alla drabbade, inte minst de småskaliga kaffeodlare som deltar i våra projekt. Vi hoppas att vi på detta sätt kan underlätta för dom i denna svåra situation, säger Kathrine Löfberg som är ordförande i ICP.

>> Mer information i pressmeddelande från ICP.

Om ICP
International Coffee Partners är en icke vinstdrivande organisation som drivs av Löfbergs och sju andra familjeägda kaffeföretag: Delta Cafés (Portugal), Franck (Kroatien), Joh. Johannson (Norge), Lavazza (Italien), Neumann Gruppe (Tyskland), Paulig (Finland) och Tchibo (Tyskland). Inom ramen för ICP driver företagen egna utvecklingsprojekt som förbättrar utvecklingsmöjligheterna och livsvillkoren för småskaliga kaffeodlare. Sedan 2001 har ICP nått närmare 100 000 småskaliga kaffeodlare i 13 länder.