Publicerat 4 november, 2020 av Löfbergs

​Löfbergs nominerade till Svenska Jämställdhetspriset 2021

Svenska Jämställdhetspriset är en nationell utmärkelse som varje år delas ut till en aktör som aktivt arbetar för ett mer jämställt samhälle. Syftet är att hylla och sprida goda exempel. Idag presenterades årets 10 semifinalister – kafferosteriet Löfbergs är en av dom.

– Superkul! Jämställdhet och inkludering är ett prioriterat område för oss och något vi jobbar med både internt och externt, på hemmaplan och i odlarländer. Att vi uppmärksammas på det här sättet ger energi och visar att vi är på rätt väg med vårt arbete, säger Sofia Svahn, Chief People & Culture Officer på Löfbergs.

Övriga semifinalister är 50-Femme, Fatta, Försäkringskassan, Gotlands Museum, IF Brommapojkarna, Jönköpings kommun, Uppsalahem, Vinnova och Yalla Trappan.

Vinnaren av Svenska Jämställdhetspriset presenteras på Forum Jämställdhet, Sveriges största jämställdhetskonferens, den 2-3 februari 2021. Priset delas ut av Jämställdhetsmyndighetens generaldirektör Lena Ag.

2020 vann SVT Sport priset för att ha uppnått en helt jämställd representation i sin bevakning som förändrar bilden av sport för miljontals tittare och idrottare.