Publicerat 6 februari, 2023 av Löfbergs

Kraftig ökning för Löfbergs i dagligvaruhandeln

Allt fler väljer Löfbergs när dom handlar kaffe. De senaste åren har det familjeägda kafferosteriets försäljning ökat stadigt, en utveckling som accelererat den sista tiden.

– Det handlar om att vi med ett gott, brett och prisvärt sortiment lyckats få fler att testa Löfbergs, och att många sedan väljer oss igen nästa gång dom handlar, säger Björn Norén, Head of Retail på Löfbergs.

Driver trafik
Siffror från analysföretaget NielsenIQ visar att medan försäljningsvolymen för kaffemarknaden som helhet backar har Löfbergs ökat försäljningen av bryggkaffe med 19 procent de senaste två åren.*

– Den positiva utvecklingen innebär att Löfbergs driver kaffekategorin just nu, och att vi skapar trafik till våra kunder. Vi kommer att fortsätta skapa värde för dagligvaruhandeln genom stora medieinvesteringar, och spännande och goda kaffenyheter som breddar vårt erbjudande ytterligare, säger Björn Norén.

*NielsenIQ, DVH totalt, malet kaffe, volym kg, rullande helår v52 2022 (MAT TY) jämfört med rullande helår v52 2020 (MAT 2YA).

För mer information:
Björn Norén, Head of Retail, Löfbergs, tfn. 070-182 78 37, bjorn.noren@lofbergs.se
Anders Thorén, kommunikationschef, Löfbergs, tfn. 070-355 64 22, anders.thoren@lofbergs.se