Publicerat 12 november, 2022 av Löfbergs

Klässbols prisas för framgångsrikt familjeföretagande

Klässbols Linneväveri vinner Löfberg Family Business Award 2022, ett pris som uppmärksammar framgångsrika familjeföretag och deras betydelse för värmländskt och svenskt näringsliv. Det familjeägda linneväveriet får priset för att man lyckas förena ägarfamiljens engagemang och delaktighet med affärsmässiga framgångar, och därmed är en god ambassadör för familjers företagande.

– Vi är såklart otroligt glada och stolta! Det här priset delar vi med tidigare generationer som lagt grunden och skapat förutsättningar för den utveckling vi lägger all kraft på idag tillsammans med våra fantastiska medarbetare, säger Andreas Johansson, vd på Klässbols Linneväveri och familjeföretagare i fjärde generationen som tog emot priset på näringslivsgalan 100° Karlstad.

Dukar för framgång
Klässbols Linneväveri grundades i 1920 av Hjalmar Johansson, och är idag ett välkänt företag med kunder både i Sverige och utomlands. Företagets produkter används bland annat av det svenska kungahuset, svenska ambassader runtom i världen och på Nobelbanketten.

Klässbols Linneväveri och familjen Johansson vinner Löfberg Family Business Award med motiveringen:

”Familjen Johansson har dukat för både egen och andras framgång i drygt 100 år. Idag driver tredje och fjärde generationen ett anrikt företaget som sätter Värmland på kartan, både nationellt och internationellt. Företaget värnar sina rötter och delar generöst med sig av sin attraktionskraft till både unga designers och andra företag i Klässbol och Arvika. Det gör familjen Johansson till en utmärkt ambassadör för familjeföretagande och dess betydelse för Värmland.”

Goda ambassadörer
Löfberg Family Business Award instiftades 2020 och delas ut till ett värmländskt företag som förenar ägarfamiljens engagemang och delaktighet med affärsmässiga framgångar. Priset delas ut av familjen Löfberg i samarbete med 100° Karlstad.

– Framgångsrika familjeföretag kombinerar ofta goda affärer med ett ansvarstagande som gynnar inte bara familjen och företaget utan även lokalsamhället. Här imponerar familjen Johansson och Klässbols. Dom är ett föredöme för familjers företagande och därför en värdig vinnare av Löfberg Family Business Award, säger Kathrine Löfberg, familjeföretagare i fjärde generationen.

Som vinnare av Löfberg Family Business Award blir familjen Johansson medlemmar i Family Business Network, ett nätverk för svenska familjeföretag.

– Familjeföretagande är en speciell ägarform med unika fördelar och utmaningar. Därför är det oerhört värdefullt att dela erfarenheter och inspireras av andra, och här är Family Business Network en viktig tillgång, säger Kathrine Löfberg.