Publicerat 6 mars, 2019 av Anders Thorén

”Hållbarhet är en del av vårt DNA”

Idag har hela Löfbergs sortiment en certifiering: ekologisk, Fairtrade eller Rainforest Alliance. De certifieringar vi jobbar med har lite olika fokus, men alla bidrar till en hållbar utveckling för både människor och miljö.

Rainforest Alliance har vi jobbat med sedan 2008. Till en början med 30 procent certifierat innehåll, med en tydlig plan att öka till 100 procent. Nu är vi där.

Det betyder att allt kaffe Löfbergs säljer kommer från certifierade odlingar – och att vi skapar bättre villkor och utvecklingsmöjligheter för ännu fler kaffeodlare.

”Hållbarhet har länge varit ett stort fokus för Löfbergs. Det finns i vårt DNA. Tredjepartscertifiering gör att vi kan effektivisera vårt arbete och förbättrar transparensen. Det hjälper oss att hålla koll på vår resa mot att säkra framtida efterfrågan och samtidigt stärka jordbrukarnas förutsättningar”

Det sa Martin Löfberg när Rainforest Alliance ville uppmärksamma våra framgångar.

>> Läs hela intervjun här.

Jo, en sak till. Vi har och kommer aldrig köpa kaffe bara för att det kommer från certifierade odlingar. Smaken och kvaliteten tummar vi aldrig på. Men nu kombinerar vi det – till 100 procent.

 

***

Kort om våra certifieringar
De certifieringar Löfbergs jobbar med har lite olika fokus, men alla bidrar till en hållbar utveckling för både människor och miljö.

  • Ekologiskt
    Visar bl.a. att kaffet odlas helt utan kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel.
  • Fairtrade
    Garanterar ett minimipris och extra premier till kooperativet.
  • Rainforest Alliance
    Fokuserar bl.a. på biologisk mångfald, hållbara odlingsmetoder och odlarnas försörjningsmöjligheter.