Publicerat 27 april, 2010 av Löfbergs

Hallå där Mattias Envall

Du tävlade ju förr i veckan under Barista Cup, den klassiska frågan såhär i efterhand, hur kändes det?

Bra, väldigt bra. Det var en otroligt nyttig erfarenhet. Man lär sig inte bara om kaffe utan även saker om sig själv hur man presterar under press och nervositet. Men nu såhär när jag kommit hem till Gävle igen så försöker jag pusha andra att ställa upp i nästa års tävling.

Då blir ju den naturliga följdfrågan, kommer du att tävla igen nästa år?

Ja absolut!

Är det något i själva upplägget innan tävlingen du kommer att ändra på till nästa år?

Ja kommer att ha med mig en coach, det är så mycket som ska hållas ordning på. Det är koppar, glas, kannor, kaffe och all annan utrustning man behöver ha med sig. Nästa år vill jag bara kunna fokusera på själva tävlingen.

Du går ju vår Artisan utbildning, vad har du lärt dig där?

Massor, inte bara om kaffe. Vi har lärt oss om ekonomi, jag har utvecklat mina kunskaper kring smak och dofter och så har vi haft utbildningar om hur man hanterar stress på ett bra sätt. Sen har ju min kaffekunskap växt oerhört.

Kaffekunskapen kommer att öka än mer inom en snar framtid för dig, du åker ju med Artisan gänget till Kenya snart.

Ja det ser jag verkligen fram emot. Vi åker den 8maj på ”Expedition Harvest”, där tror jag att respekten för kaffet kommer att nå oanade höjder.

Vi kommer ju att kunna följa er Kenya resa här på bloggen, du blir ju vår resebloggare.

Ja vi ska försöka skriva en dagbok som det går att läsa här på bloggen

Ha det så bra nu då i Kenya, jag är lätt avundsjuk på dig.

Tack