Nitro coffee
Publicerat 21 mars, 2016 av Löfbergs

Efterlängtad kaffenyhet på tapp – Nitro Coffee

Iskaffet är här för att stanna och nu kommer nästa stora trend; kallbryggt kaffe. Kafferosteriet Löfbergs lanserade i februari sitt kallbryggda kaffe Cold Brew på flaska, som nu också kan fås som ”nitro coffee”; kallbryggt kaffe som serveras från tapp på ett stout-liknande vis.

– Nitro coffee är ett kaffe helt utan bitterhet med sammetslena chokladtoner och en frisk lätt fruktig eftersmak, täckt av ett mjukt krämigt skum, nästan som en stout, säger Anna Nordström, specialkaffeansvarig på Löfbergs.

Löfbergs kallbryggda kaffe bryggs med friskt och kallt vatten under 16 timmar vilket ger en sötare och rundare kaffesmak. Bönorna som används är ekologiska arabicabönor från Sidamo i Etiopien.

Löfbergs Stockholm – ett kaffemecka vid Stureplan

Intresset för kallbryggt kaffe är på uppåtgående i Sverige och inte minst i Stockholm. För den som vill prova nitro coffee är det bara att komma till Löfbergs Stockholm på Kungsgatan 3 där man kan prova den efterlängtade nyheten.

– För att servera nitro coffee använder vi vårt kallbryggda kaffe som serveras från ett fat som trycksatts med kvävgas. Egentligen på precis samma sätt som man serverar öl, säger Anna Nordström, som var med på den första tappningen av den lena drycken på Löfbergs Stockholm.

Hur går det till?

Se hur vi tappar upp ett glas Löfbergs nitro coffee

För mer information:

Anna Nordström, specialkaffeansvarig Löfbergs,tel: 054-140176