Hemmakänsla på Ronald McDonald Hus

Doften av nybryggt kaffe skapar hemmakänsla

Ronald McDonald Hus kan svårt sjuka barn och deras familjer bo tillsammans i en hemlik miljö, i närheten av Sveriges specialistsjukhus under en svår tid. 1993 öppnade det första huset i Huddinge och sedan dess har närmare 200 000 familjemedlemmar bott på Ronald McDonald Hus.

Idag finns det fem hus intill Universitetssjukhusen i Göteborg, Huddinge, Linköping, Lund och Uppsala. Löfbergs sponsrar alla med kaffe. Runt 40 000 koppar blir det på ett år.

Vi var nyligen och hälsade på i Linköping – en upplevelse som gick rakt in i hjärtat. Där fick vi bland annat träffa Katarina som är verksamhetsansvarig. Hon berättade att kaffe är väldigt uppskattat.

Varje morgon brygger personalen kaffe så att föräldrarna möts av doften av nybryggt kaffe när de följer med sina barn till köksbordet. Det hjälper till att skapa en hemmakänsla i en situation när livet annars är helt upp och ner.

Ett bevis på att kaffet uppskattas är att Löfbergs utsågs till Årets husleverantör 2018 av Ronald McDonald Hus. Motiveringen löd:

”Löfbergs mångåriga engagemang och enastående generositet är oerhört värdefullt för den dagliga verksamheten på Ronald McDonald Hus. Löfbergs produkter ger flera tusen familjer årligen, en stunds njutning och avkoppling som de såväl behöver då deras liv kastats omkull i och med ett barns sjukdom.”

Löfbergs är Årets husleverantör till Ronald McDonald Hus

2018 utsågs vi till Årets husleverantör, en utmärkelse som värmer.