Kundtyp: Företag | Privat
Uganda

Prenumeration - Sipi Falls

Leverans inom 3-5 arbetsdagar vid beställning innan kl. 12
Sipi Falls är ett kaffekooperativ som består av 14 000 kaffeproducerande medlemmar, små, traditionella och familjeägda kaffegårdar utspridda längs sluttningen av Mount Elgon i närheten av Sipi Falls i Uganda. I århundraden har den mineralrika jorden i Afrikas äldsta vulkan gett näring till dessa små gårdar, var och en ärvda, ägs och underhålls av en enda familj.

I takt med att marknadskrafterna blev alltmer inriktade på skala och pris, hade små kaffetillverkare svårt att stanna kvar medan de behöll sin miljövänliga jordbruksmetod. De behövde en lösning som skulle bevara deras mark och sätt att leva och samtidigt förbättra sin gröda. Med detta syfte grundades Kawacom Uganda Limited-Sipi Falls Scheme år 2000 med 1900 medlemsbönder.

Under de senaste två decennierna har medlemskapet i deras system vuxit till 14 000 gårdar. Med små markinnehav på bara 0,25 Ha är de ett levande bevis på att även små gårdar kan förenas till något kraftfullt.

För att förbättra sina grödor i kooperativet erbjuder Sipi Falls Scheme sina medlemmar en djupgående utbildning om bästa metoder inom jordbruket och miljön, anpassningsstrategier för klimatförändringar, diversifiering för ekonomisk och livsmedelssäkerhet och social hållbarhet. En betoning på certifieringar har säkerställt att odlarna får rättvisa priser för sina produkter, vilket har höjt deras levnadsnivå dramatiskt.

Gårdarna producerar idag fina handplockade bönorna som blivit kärleksfullt sorterade och bearbetade för att glädja kaffedrickare världen över. Nu har även du chansen att bli förälskad i deras smakrika kaffebönor.

För att lyfta smakerna i det smakrika bönorna från Sipi Falls har vår rostmästare gjort en mörkare rost och rostat kaffebönorna i ca 16 minuter med en sluttemperatur på 210 grader.

Ett fylligt och smakrikt med toner av sötlakrits, mörk choklad och russin. Perfekt kaffe om du önskar brygga en espresso.
Visa mer  
Visa lådans storlek
Kontakta oss Är du intresserad av att köpa kaffe direkt från kaffebonden? Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig för att sätta upp ett konto.