Kundtyp: Företag | Privat

Kaffetillbehör för alla

Nyckeln för att kunna få en riktigt god kopp kaffe ligger inte bara i ursprung, kvalitet och rostprofil, hur du bereder ditt kaffe har stor betydelse för hur ditt kaffe ska smaka. Därför erbjuder vi även kaffetillbehör, så att du kan testa dig fram för att hitta nyckeln till det du anser är en perfekt kopp kaffe.

Vi rekommenderar att du maler dina kaffebönor så nära inpå bryggning som möjligt, se därför till att du har en enkel och smidig kaffekvarn hemma. Vår samarbetspartner Wilfa erbjuder enkla och prisvärda kaffekvarnar som gör det enkelt att brygga dina kaffebönor hemma.

När du malt ditt kaffe till önskat malningsgrad är det dags att brygga kaffet. Det kan du göra på flera olika sätt och på så sätt få fram olika smakprofiler på din kopp. Presskannan är perfekt att använda om du ska brygga en mindre mängd kaffe, eftersom bryggtiden är allt för kort när man brygger mindre än 2-3 koppar. För att dra ur de fina aromerna i ditt kaffe krävs en bryggtid på ca 4 minuter. Genom att brygga i en chemex kanna använder du en mer långsam bryggmetod, som lyfter fram och frigör kaffets aromer och smakkaraktärer. Man använder ett tjockare filter som fångar upp mycket av kaffets oljor och ger en väldigt ren smak. 

Filtrera efter Clear