Kundtyp: Företag | Privat
Costa Rica

San Ignacio

0
189,00 kr Priser visas inkl. moms
Levereras inom 1-2 arbetsdagar
Välkommen till Löfbergs nya kaffe, noga utvalt från San Ignacio i Costa Rica. Detta kaffe är mellanrostat i 14,5 minuter på en Probat L-25 rostmaskin, med en sluttemperatur på 215 grader som ger en mjuk, välbalanserad smak med rund chokladton och en lätt kryddig eftersmak.

Gården, Hacienda San Ignacio, är belägen i Palmichal, Acosta, en lantlig gemenskap i Costa Rica där kaffe är den främsta kommersiella aktiviteten. Kaffet odlas på höjder mellan 1100-1400 meter över havet och påverkas av klimatet från Stillahavskusten med betydande regn- och torrperioder.

Denna speciella miljö påverkar direkt kaffets kvalitet, som klassificeras som "Fancy" och har söta och chokladiga toner. Hacienda San Ignacio har varit föremål för forskning och utredning i över 10 år och har varit en del av FONAFIFO-MINAES skogsbeskyddningsprogram de senaste 7 åren.

Cirka 57% av gårdsområdet ägnas åt skogsbeskydd, och gården är placerad för att upprätthålla biologiska korridorer mellan kaffeområdena. Agronomisk förvaltning har bestämts baserat på faktorer som klimat, jord och höjd för att säkerställa bästa prestanda av hybriderna H1, H15 och H3.

Genom att välja Löfbergs San Ignacio-kaffe, stödjer du en hållbar produktion och förvaltningssystem som förbereder för klimatförändringar och sjukdomar som kan påverka grödorna.

Det rekommenderas att brygga kaffet i en kaffebryggare med en dosering på 7 g per kopp för att uppleva kaffets fulla smak och arom. Beställ nu och upplev smaken av Costa Rica på ett hållbart och ansvarsfullt sätt med Löfbergs.
Visa mer  
Denna produkt är endast tillgänglig för engångsköp.
Antal
Total vikt: 250 g
Tillgängligt i kassan
Smak noteringar Rostarens noteringar
Smakprofil Anis, Choklad Body 8,25 Acidity 8,25 Aroma 7,75 Processing Honey process Mer information
Soft and well-balanced with round chocolate notes and a slightly spicy aftertaste.
Hacienda San Ignacio Hacienda San Ignacio was founded in 2009, in that time the farm had traditional varieties such as; caturra and catuaí, facing challenges like many other farms of the region, the main objective was and has become achieve good production in a sustainable way that ensure have a coffee farm prepared for the future, using new varieties and hybrids and investment on research and technology. The passion and happiness Hacienda San Ignacio feel around coffee has generated many projects and initiatives that nowadays allow offering a great coffee, with a special background in each bag.
Ursprung Costa Rica
Moisture content 11,0
Variety Marsellesa
Species Arabica